2010. május 12. szerda, 08:36

Újabb sikeres, kiemelt környezetvédelmi szereppel bíró pályázatról számoltak be Böszörmény vezetői a Polgármesteri Hivatalban tartott sajtótájékoztatón május 10-én.

A „Hajdúböszörmény Városi Szennyvíztisztító telepének kármentesítése” című program megvalósítására a Környezet és Energia Operatív Program keretén belül nyílt lehetősége támogatást igényelnie az önkormányzatnak. A kétfordulós pályázat első szakaszában az előkészítési munkálatokhoz szükséges költségekre 50 millió 683 ezer forintot nyert a város. Így, a régi már használaton kívüli, felhagyott BMKO tavak problémája megoldódhat, kármentesítése megtörténhet – hangzott el a sajtótájékoztatón. A projekt előkészítési szakaszában készülnek el a tényfeltárási dokumentációk, a Részletes megvalósítási tanulmány és költséghaszon-elemzés, a műszaki beavatkozási-és vízjogi létesítési engedélyezési és mederkotrási tervek. Az előkészítési munkálatokban résztvevő szakcégekkel már megkötötték a szerződéseket.

A PR-feladatokat a Szabadhajdú Nonprofit Kft., a közbeszerzésieket a GRESS-ING Kft. látja el, a projekt-menedzsmenti munkákat pedig az ANPAST Europrojekt Szolgáltató Kft. végzi. A szakmai anyagok elkészítésére az ED-IM-EN Böszörmény Konzorciummal kötöttek szerződést, melyet a sajtótájékoztatón írt alá Kiss Attila polgármester és a konzorcium vezetője, Literáthy Bálint. A továbbiakban Stumpf Gábor projektmenedzser elmondta, a pályázat második fordulóra történő benyújtását jövő év júliusára tervezik. Ennek pozitív elbírálása esetén kezdődhetnek meg a régi, felhagyott szennyvíztisztító telep kármentesítési munkái. Az Európai Unió által támogatott projekt befejezésének tervezett időpontja 2015. eleje. A rendezvényhez kapcsolódva a képviselő-testület tagjai számára is tájékoztatót és helyszíni bejárást tartottak a szakemberek.

    

Forrás: www.hbapro.hu/index.php